5 meter

Een 5 meter speurlijn kan gebruikt worden voor het verhard speuren bijvoorbeeld in de woonwijk of op een industrieterrein. Als je gaat beginnen met praktijkspeuren of mantrailing heb je altijd een 10 meter speurlijn nodig.

Wanneer je meer gevorderd bent kun je ook gaan speuren op plaatsen waar het drukker is of waar een verharde ondergrond is zoals een woonwijk. In woonwijken is het vaak druk, er is verkeer en er zijn andere mensen op straat. Wanneer je dan je speurlijn achter je over de grond laat slepen kan dit tot gevaarlijke situaties lijden. Daarom lus je de speurlijn altijd op tot een bos in je hand. Ook heb je zelden meer dan 5 meter lijn nodig, omdat het tot gevaarlijke situaties kan leiden als jouw hond al speurend meer dan 5 meter voor jou uit door het verkeer heen gaat.

De 5 meter speurlijnen bevatten een messing musketon die bestand is tegen extremere situaties en de speurlijn heeft geen handvat.


Bij speuren op verharde ondergronden zoals een woonwijk heb je voldoende aan een 5 meter speurlijn. Deze lus je altijd op zodat de lijn niet achter je aan sleept.
[foto: Praktijkspeuren in Twente]
Er zijn geen producten in deze categorie.