Trainingslijnen

Naast speurlijnen verkopen we ook diverse andere soorten trainingslijnen voor uiteenlopende doeleinden. Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van langere lijnen met handvat tijdens het uitlaten van de hond.

San da Costa van Samenwerken met je hond geeft onderstaand advies:

Met een lange lijn loop je minder het risico om aan de lijn te trekken als je hond ergens even aan het snuffelen is. Dat risico loop je nogal snel met een te korte lijn. Voor pups is het ideaal omdat zij nog volop in ontwikkeling zijn. Op deze manier geef je ze de ruimte om de wereld te ontdekken, wat weer goed is voor hun zelfvertrouwen.  Als je hond ervaart dat hij meer ruimte heeft  zal je merken dat hij al meer gaat ontspannen.
De meeste honden die aan een lange lijn lopen, kiezen er al heel snel voor om bij je in de buurt te blijven. Wanneer het echt niet te doen is voor je om je hond aan een lange lijn te laten lopen, zou ik in elk geval willen adviseren om een lijn van 3 meter  te kiezen zodat je voorkomt dat je lijn strak komt te staan als je hond even stil staat om informatie te verzamelen. Je loopt het risico dat je hond fysieke problemen krijgt doordat er te vaak een klap op zijn nek komt. In de nek bevinden zich veel kwetsbare weefsels zoals de luchtpijp, zenuwen, bloedvaten en de nekwervels. Bij honden die veel trekken kan dit ook gevolgen hebben voor de spieren en gewrichten bij de achterhand en blessures geven op de lange termijn.

Heerlijk ontspannen wandelen met een lange trainingslijn.
Ook ideaal voor het aanleren om hier te komen!