Blog

Biothane.... best verkochte product sinds 2015Biothane.... toen onze lijnenmaker mij in de nazomer van 2015 een stuk Biothane in mijn handen gaf vroeg ik mij werkelijk af wat ik hier nu weer van moest vinden. Ultra hippe kleurtjes en ik kon mij niet voorstellen dat er mensen zouden zijn die dit zouden kopen. Ik ben toch echt wel van de generatie van de zware geweven speurlijnen, die na een beetje regen loei zwaar werden. Maar goed wie niet probeert mag ook geen mening hebben dus het was op zijn minst het proberen waard, alleen al omdat onze lijnenmaker beweerde dat het zo gemakkelijk droog te maken is.

Het perfecte tuig voor Re-Trail-Dog Teun.En als er dan al een heleboel tuigen zijn geprobeerd en er deze jonge stabij Teun niets past, is het tuig van Speurlijn.nl een geschenk uit de hemel. Het zit Teun als gegoten en hij kan er mee heerlijk speuren zonder dat hij gaat hijgen of het tuig hem belemmerd. Stichting Re-Trail Dogs is erg blij met het tuig, aangezien wij deze stichting een warm hart toe dragen hebben we het tuig aan hun geschonken.


Video's producten Speurlijn.nlBekijk onze video's voor meer informatie over onze producten! Niet alleen duidelijk uitleg over de producten maar je vindt er ook instructie video's waarop je bijvoorbeeld kunt zien hoe je een speurtuig moet afstellen.

Trainers probeerverpakking getest door hondpuzzel experts van Woof@work!Puzzelen en hersenwerk vallen natuurlijk ook onder neuswerk voor honden! Speciaal voor deze doelgroep hebben wij diverse trainers, welke zeer geschikt zijn om te gebruiken in verschillende puzzels. En speciaal voor al deze puzzelaars en hersenwerkers vroeg wij Woof@work om onze trainers probeerverpakking uit te proberen. Deze probeerverpakking bevat al onze 12 trainers en wordt thuisbezorgd voor slechts € 9,95.


Rachelle en Milko van woof@work zijn echte puzzel experts, zij trekken met hun workshops hondendenksport het hele land door. Daarom laten wij deze experts graag onze trainers testen! En wat blijkt, alle 12 met vlag en wimpel geslaagd! De test werd uitgevoegd door 4 verschillende honden met diverse puzzels. Rachelle legt hieronder uit aan welke eisen puzzelsnacks moeten voldoen en of onze trainers hieraan voldoen.

Een speurlijn, welke moet ik nu kiezen?Er is heel wat te kiezen in speurland als het gaat om een speurlijn. Elke geleider is anders (ja jij als baas wordt geleider genoemd) en elke hond is anders. De ene hond trekt hard aan de lijn en de ander weer bijna niet. Hieronder zet ik alle mogelijkheden voor je op een rijtje met bij alle lijnen de voor en nadelen, wel zo eerlijk toch?!

In de loop der tijd heb ik gemerkt dat een speurlijn echt heel persoonlijk is. De ene geleider vindt de rubber ingeweven speurlijn helemaal het einde, terwijl een andere geleider deze te stug vindt. Deze verschillen zijn er zelfs bij echtparen die beide met dezelfde hond speuren. Ondanks dat een speurlijn heel persoonlijk is ga ik je toch proberen een zo objectief mogelijk beeld te geven van de verschillende speurlijnen.

Ik maak een indeling per type hond. Ik onderscheidt twee type honden namelijk de harde trekker en de niet harde trekker.


Wat overdreven, ecologisch speelgoed of.........Voor onze kinderen proberen wij, als ouders, zo bewust mogelijke keuzes te maken als het gaat om speelgoed. Onze voorkeur gaat uit naar houten speelgoed en speelgoed wat van plastic is gemaakt graag zonder BPA, andere weekmakers en schadelijke stoffen. Kleine kinderen nemen alles in de mond en ik vind het niet zo’n fijn idee dat onze kinderen al die schadelijke stoffen binnen zouden krijgen. De meeste van jullie zullen het met mij eens zijn…. Maar ben je je bewust wat voor een (giftige) stoffen er in hondenspeelgoed kan zitten? En dat jouw hond dit speelgoed ook met zijn bek vast pakt?

Voor iedereen die graag zijn hond met speelgoed wil laat spelen, zonder toxische stoffen, is er het merk BeCo........

Dagje achter de schermen..... bij Speurlijn.nlDe dag begint ontspannend met het bouwen van een duurzaam huis met zonnepanelen… Creatieve geest van de twee jarige Liz met een ruime fantasie van haar moeder.

Zodra ik Sil, de jongste van het stel, op bed heb gelegd komt er een bestelling binnen. Deze kan ik maar voor de helft klaar zetten, aangezien de bestelde speurlijn vandaag bij de nieuwe materialen binnen komt. Ik mail de klant nog even terug met de vraag of zij ook de maten van haar hond heeft gemeten. Als service bieden we namelijk aan om het tuig afgesteld op te sturen, scheelt thuis een hoop pas en meet werk. De klant is op haar werk dus dat is niet mogelijk. Ik mail haar terug dat er een beschrijving bij de bestelling bijgevoegd zit met tips voor het afstellen van het tuig. Ook kan zij mij altijd een mail of whats-app bericht mag sturen met foto’s zodat ik mee kan kijken en eventueel kan helpen. Onze service reikt verder dan alleen pakketjes inpakken en versturen.

Openingsactie.....En de winnaar is.....En de winnaar is..... Liz houdt het spannend.... kijk snel naar het filmpje en zie of jij de winnaar bent van de kadobon!

Iedereen die niet gewonnen heeft maar wel de maten van zijn/haar hond hebben doorgegeven, ontzettend bedankt!

Voor iedereen hebben we deze maand een openingsactie. Gebruik bij je bestelling de kortingscode: HoeraFeest en ontvang 2,50 korting op je bestelling. Geldig tot en met 31 oktober 2015 en te besteden op het gehele assortiment van www.speurlijn.nl


Is jouw hond standaard? Alles weten over het aanmeten van een speurtuig.Er bestaat zoiets als een ras standaard, waar je alle afmetingen kunt vinden van het ras van jouw hond. Dus we zouden voor elk ras een tuig kunnen laten maken, wel zo makkelijk denk je misschien. Maar is jouw hond zo standaard? Wij denken van niet, en daarom hebben wij verschillende maten verstelbare speurtuigen. Zodat elke hond zijn eigen passende tuig heeft. Geen enkele hond valt buiten de boot, ook niet de honden met de diepere borstkas. En wanneer blijkt dat jouw hond net tussen twee maten in zit, laten wij het speurtuig voor je passend maken. Geen enkel probleem!
Gebruik onderstaand stappenplan om eenvoudig zelf te bepalen welke maat speurtuig jouw hond nodig heeft.


Tuigen gedoe, waarom een speciaal speurtuig?Een tuig is een tuig zul je misschien denken. Waarom moeilijk doen over een speciaal speurtuig terwijl je hond al een tuig heeft waarmee hij wordt uitgelaten. Helaas ligt het net even anders. Tijdens een bruiloftsfeest draag ik vrijwel altijd een jurkje met daar onder pumps, zoals elke vrouw waarschijnlijk doet. In de wintermaanden is een jasje erboven wel fijn, dit geeft net een beetje bescherming tegen de wind. Mijn mooie gelegenheidsjasje is dan ook mooi uitgesneden, heeft twee knoopjes welke het jasjes een beetje dicht maken maar warm is hij zeker niet. Daar in tegen is de jas die ik draag tijdens het buiten lesgeven van waterafstotende stof, winddicht en ook nog eens heerlijk warm. Een heel contrast met mijn mooie gelegenheidsjasje. Zoals je vast begrijpt draag ik mijn werkjas niet boven mijn jurkje en mijn gelegenheidsjas niet tijdens mijn werk. Beide hebben een andere functionaliteit, en zo is het nu ook met een speurtuig.

Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 11