Bekijk ook ons filmpje op YouTube: "Speurtuig waarom is dit anders dan een gewoon tuig?"

Onze ergonomische hondentuig is vrijwel het enige tuig dat speciaal ontwikkelt is om ermee te kunnen SPEUREN. Ook is het tuig zeer geschikt om mee te WANDELEN en de hond mee uit te laten. De pasvorm is ergonomisch en het materiaal is zeer soepel en snijdt niet. De tuigen zijn op 5 punten verstelbaar en door de 8 verschillende maten is er altijd een maat die jouw hond past (ook de honden met afwijkende maten)

De tuigen hebben 4 sluitingen waardoor het tuig niet over de kop hoeft worden aangedaan. Erg fijn voor honden die hun kop niet ergens in willen steken. De 4 sluitingen zijn ieder afzonderlijk op slot te doen met de rode lock-schuif. Honden die ontsnappingsgevoelig zijn, dit zijn honden die zich uit een tuig wurmen en daarna niet meer te vangen zijn, adviseren wij gebruik te maken van onze veiligheidstuigen.

Speurtuig
Wist je dat een hijgende hond veel minder goed kan speuren? Daarom is een goed passend speurtuig tijdens het speuren van groot belang. Veel speurtuigen geven druk op de hals zodra de hond zijn tempo gaat verhogen. Hierdoor gaat de hond direct hijgen, wat absoluut niet wenselijk is. Onze speurtuigen hebben wij zo laten maken dat deze geen druk geven op de hals. De schouderbanden komen precies samen op het harde gedeelte van het borstbeen (boeggewricht). Zo kan je hond al zijn energie gebruiken om te speuren! Dankzij onze tussenmaten zijn deze tuigen ook geschikt voor honden met de diepere borstkas zoals de ridgeback en de boxer.

Wandeltuig
Veel hondenscholen raden onze tuigen aan als wandeltuig omdat deze goed passen, gemakkelijk te verstellen zijn en erg prettig zitten voor de hond. Het tuig kan maar hoeft niet over het hoofd aangedaan te worden, een absolute pre voor honden die er niet van houden hun kop ergens in te steken. Onze tuigenmaker werkt alle tuigen keurig naar buiten af, zodat het gedeelte wat contact maakt met de huid van de hond altijd glad is. Dit voorkomt irritatie. Onze tuigen zijn op 5 punten goed te verstellen wat eigenlijk voor alle honden super handig is en altijd een goed zittend tuig geeft. Niet alleen erg handig bij groeiende pups en jonge honden maar denk ook aan honden die in de winter ruimer in hun vacht zitten dan in de zomer en aan honden die nog wel eens een pondje meer wegen zodra het buiten sneller donker wordt.

Maat bepalen wandeltuig

 1. Meet alleen de schoftomvang van je hond. Hoe je deze maat het beste kunt meten vind je in onze blog: Is jouw hond standaard? Alles weten over het aanmeten van een speurtuig. De schoftomvang is maat 4.
 2. Bekijk in onderstaande tabel welke maat jouw hond nodig heeft. Kies voor de wandeltuigen alleen de hele maten zoals XS,S,M,L,XL. De tussenmaten (zoals MS) zijn alleen voor het speuren!
 3. Bestel de juiste maat en kleur en noteer in het bijzonderhedenvak de schoftomvang. Dan stellen we het tuig alvast zo goed mogelijk voor je af.

Maat bepalen Speurtuig

 1. Meet voordat je een tuig besteld eerst maat 1 t/m 4 op van je hond. Hoe je deze maten het beste kunt meten vind je in onze blog: Is jouw hond standaard? Alles weten over het aanmeten van een speurtuig.
 2. Bekijk in het maattabel in de blog welke maat je het beste kunt bestellen. Bij twijfel mail ons de maten door en laat ons weten of je het tuig als wandel of speurtuig gaan gebruiken. Wij kijken graag met je mee en geven je een passend advies.
 3. Kies de juiste maat tuig in de kleur van je keuze.
 4. Noteer in het bijzonderhedenvak de gemeten maten. Voor een speurtuig noteer je maat 1 t/m 4. Voor een wandeltuig noteer je alleen maat 3 en 4.
 5. Je ontvangt van ons het tuig zo goed mogelijk afgesteld. Soms moet je het tuig nog iets bijstellen maar met de bijgevoegde instructies mag dit geen probleem geven. Bij vragen over het juist afstellen kun je ons altijd mailen, graag met foto van de hond met het tuig aan van alle posities genomen.

Matentabel tuig


Maattabel voor het speurtuig vind je in onze blog.

Maat tuig
Afstand 4. Omtrek schoft
Geschikt voor rassen
Prijs

XXS

XS

34 - 44 cm

40 - 54 cm.

Aller kleinste rassen

Teckel, Jack Russel

€ 27,50

€ 29,50

S
50 - 70 cm.
Beagle, Franse bulldog
€ 32,50
M/S (alleen speurtuig)
50 - 70 cm.
Beagle, Franse bulldog
€ 34,95
M
64 - 90 cm.
(Flatcoated) retriever, border collie
€ 34,95

L/M (alleen speurtuig)

64 - 90 cm.
Honden met diepe borstkas: Boxer, Ridgeback
€ 37,50
L
74 - 107 cm.
Grotere hond: rottweiler of grotere boxer/labrador
€ 37,50
XL
89 - 125 cm
Flinke honden: grotere dogachtigen
€ 39,95

! De Ridgeback op de afbeelding draagt een speurtuig maat L/M

! Het tuigje met de kleur roze en de kleur licht groen, bevatten geen veiligheidssluitingen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Ergonomisch hondentuig voor zowel speuren als wandelen - 5 kleuren - 8 maten

 • Merk: Abaca
 • Model: Verstelb. tuig
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • 27,50€
 • 19,95€

 • Excl. BTW: 16,49€

Beschikbare opties: