Trainers probeerverpakking getest door hondpuzzel experts van Woof@work!

Puzzelen en hersenwerk vallen natuurlijk ook onder neuswerk voor honden! Speciaal voor deze doelgroep hebben wij diverse trainers, welke zeer geschikt zijn om te gebruiken in verschillende puzzels. En speciaal voor al deze puzzelaars en hersenwerkers vroeg wij Woof@work om onze trainers probeerverpakking uit te proberen. Deze probeerverpakking bevat al onze 12 trainers en wordt thuisbezorgd voor slechts € 9,95.
Rachelle en Milko van woof@work zijn echte puzzel experts, zij trekken met hun workshops hondendenksport het hele land door. Daarom laten wij deze experts graag onze trainers testen! En wat blijkt, alle 12 met vlag en wimpel geslaagd! De test werd uitgevoegd door 4 verschillende honden met diverse puzzels. Rachelle legt hieronder uit aan welke eisen puzzelsnacks moeten voldoen en of onze trainers hieraan voldoen.

Rachelle Huismans aan het woord:
Zoveel verschillende smaken trainers dat vraagt naar een testje door het woofatwork testteam. Hoe kan dit beter door de verschillende smaakjes te verwerken in puzzels! Hondendenksport ofwel puzzelen met de hond is tenslotte een van onze specialiteiten! Er zijn een aantal "eisen" waaraan een goede puzzelsnacks voor de gemiddelde puzzel moet voldoen.

Eisen aan een goede puzzelsnack:

 1. Lekker zijn:
  dit om de motivatie hoog te houden!
 2. Sterk ruiken:
  hierdoor is het voor de hond makkelijker om het brokje te lokaliseren.
 3. Niet of weinig kruimelen:
  sommige honden willen het laatste kruimeltje nog uit een puzzel hebben, dit wekt snel frustratie op dus hoe minder kruimel, hoe beter!
 4. Handig formaat:
  in veel puzzels zijn kleine brokjes handiger. Maar in sommige schuifpuzzels kunnen vooral platte snacks het schuiven blokkeren.


Om de smaak en geur te testen hebben we, een aantal maal, twee dezelfde puzzels gevuld met 9 verschillende snacks. De kipfilet trainers, eendfilet trainers en natuurtrainers lam hadden we eerder al gebruikt en vielen hier sowieso goed in de smaak! Dus we hebben nu met de probeerverpakking de andere smaken getest. Ook hebben we de snacks in verschillende soorten puzzels getest i.v.m. de vorm en de grootte. Als we zelf ruiken aan de snacks, ruiken ze allemaal "honds" goed, de snacks waarin paard of wild verwerkt zit ruiken iets sterker naar onze mening. Bij Pfaff de Laekense herder waren dit ook de eerste die hij eruit pikte, ook de geit vindt hij erg lekker! En dit is nogal een kieskeurige jongeman! Maar hij vindt deze eigenlijk allemaal lekker, maar wel met duidelijke voorkeuren. De oudste hond Nina, een kruising Herder, ging steeds eerst voor de kangoeroe. Naar ons weten heeft ze dit in haar ruim 13 jaar nog nooit gehad, maar toch ging ze meteen voor de vreemde geur en smaak! Zij ging na de kangoeroe en geit ook richting het wild en paard, maar ook de rest is gewoon lekker aldus onze oude dame. Pippa is een van de poedel dames, zij had duidelijk een voorkeur voor de kalkoen, maar ook bij haar ging de rest er zeker in! En tot slot Latte, ook een poedel dame, de jongste van ons testteam. Zij is de minst kieskeurige en er blijkt geen voorkeur te bekennen bij haar, ze vindt alles even lekker!

Onze conclusies:

 1. De snacks vallen allemaal in de smaak!
  De honden hadden hele verschillende voorkeuren maar eten ze wel allemaal met smaak op, zelfs onze kieskeurige tester!
 2. Ze voldoen allemaal qua reuk!
  Ze ruiken allemaal sterk met een paar uitschieters die nog wat sterker ruiken maar ze voldoen dus allemaal qua reuk!
 3. Ze kruimelen niet of nauwelijks!
  Dus ook daarvoor pluspunten!
 4. Het formaat is geschikt om mee te puzzelen!
  Alle natuurtrainers en ook de kipfilettrainers zijn zeer geschikt voor vrijwel elke puzzel. Alleen sommige platte stukjes van de eendfilettrainers kunnen een schuifje blokkeren. In onze probeerverpakking zaten hiervan ook genoeg dikkere stukjes, dus ook dat is geen probleem!


Kortom woofatwork is fan!


De trainers probeerverpakking ook zelf testen:
Trainers probeerverpakking

Meer weten over puzzelen met honden?  Ga dan naar www.woofatwork.nl

Write a comment

Please login or register to comment