Biothane.... best verkochte product sinds 2015

Biothane.... toen onze lijnenmaker mij in de nazomer van 2015 een stuk Biothane in mijn handen gaf vroeg ik mij werkelijk af wat ik hier nu weer van moest vinden. Ultra hippe kleurtjes en ik kon mij niet voorstellen dat er mensen zouden zijn die dit zouden kopen. Ik ben toch echt wel van de generatie van de zware geweven speurlijnen, die na een beetje regen loei zwaar werden. Maar goed wie niet probeert mag ook geen mening hebben dus het was op zijn minst het proberen waard, alleen al omdat onze lijnenmaker beweerde dat het zo gemakkelijk droog te maken is.

   

Biothane lijnen in ultra-hippe kleuren

Ervaring
En toen kwam het moment dat ik mijn geweven lijn aan de kant legde voor een knal oranje biothane exemplaar. Ik trainde op dat moment met een zeer hard trekkende flatcoated retriever en het was vochtig weer. Betere test omstandigheden kon ik mij niet wensen. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik verbaasd was toen de hond begon te trekken en ik er achteraan ging met de speurlijn in mijn handen. Biothane houdt echt goed vast en het gleed niet uit mijn handen, iets wat ik wel direct had verwacht. Ik moest na 1 spoor dus eigenlijk al direct mijn mening bijstellen. Na diverse sporen was de hond moe, ik ook, en liepen we terug naar de auto. Zoals mij opgedragen was pakte ik een oude handdoek en haalde ik de handdoek langs de speurlijn. En warempel, de lijn was direct droog. De lijn heb ik netjes opgebonden en opgeborgen in mijn auto. Dat was heel anders dan ik gewend was! Voorheen probeerde ik de vieze natte, en zwaar geworden lijn, in een plastic zak te proppen zonder hierbij zelf helemaal zwart te worden. En bij thuiskomst, of als ik eerlijk ben vaak een paar dagen later, was mijn humeur niet meer zo goed terwijl ik de inmiddels stinkende plastic zak weer leeg probeerde te maken. Maar dit hele spektakel is dankzij de Biothane lijn verleden tijd :-) !

Materiaal
Biothane is zeer sterk en duurzaam materiaal. Naar onze mening de ideale speurlijn omdat deze lekker vast houdt én het onderhoudsvriendelijk is. Biothane neemt geen vocht op, de lijn wordt bij nat weer dus nooit zwaarder. Wanneer de lijn nat wordt voelt de lijn door de vochtdruppeltjes wel wat soepeler aan, maar dit heeft, naar onze ervaring, geen negatief effect op de grip. Deze lijnen blijven flexibel bij koud weer en zijn gemakkelijk te reinigen. Na het speuren of trainen haal je een doek langs de lijn en je neemt weer een droge lijn mee in de auto.

Naast het feit dat Biothane onderhoudsvriendelijk is, is deze lijn ook geschikt voor hard trekkende honden. Een geweven lijn voelt vaak wat zacht en flexibel, de Biothane lijnen voelen in vergelijking met een geweven lijn wat stugger. Je kunt de randen niet naar elkaar toe bewegen zoals bij een geweven lijn wel kan. Dit wordt totaal niet als vervelend ervaren, wel moet je er rekening mee houden dat de Biothane lijnen om deze reden wat smaller zijn dan de geweven lijnen die je wellicht gewend bent. Alleen voor hele grote handen adviseren wij maat XL.

Let op echtheid!
Nadat wij in de herfst van 2015 gestart zijn met de verkoop van Biothane speurlijnen zien wij dat veel bedrijven in de hondenbranche ook Biothane (speur)lijnen zijn gaan verkopen. Daar is niets mis mee maar let wel goed op wat voor een product je koop! Het is belangrijk bij aankoop van een Biothane lijn dat deze gemaakt wordt met de originele Biothane uit Amerika. De verkoper kan je een certificaat van echtheid laten zien. Onze Biothane lijnen zijn er in vele kleuren en maten en zijn altijd gemaakt van het originele Biothane uit Amerika!

En nu.... nu is Biothane het meest verkochte product binnen onze webshop!

Write a comment

Please login or register to comment